duminică, 20 februarie 2011

Bruschete cu rosii


Ceva simplu si fresh, de weekend. Fara alte introduceri, bruschete cu rosii. Se pot servi alaturi de suratele bruschete cu cascaval.


Pentru 4 bruschete iti trebuie:
  1. 4 felii de paine (preferabil felii patrate de toast)
  2. 1 lingura de ulei de masline
  3. 2-3 rosii
  4. busuioc
  5. 2 catei de usturoi
  6. guma de mestecat :)
Mai intai dai drumul la cuptor sa se incalzeasca, 180 de grade e ok.  Feliile de paine le pui in prajitorul de paine si le prajesti mediu. Cu ajutorul unei cani sau cu un pahar decupezi cercuri. Evident, nu-i musai, dar bruschete patrate, cum e forma feliilor de paine, gasesti pe toate drumurile. Rosiile se spala si se taie felii, apoi dai la o parte pulpa cu samburi (n-o vei folosi ca sa nu inmoaie prea tare painea) si tai cubulete ce ramane. Usturoiul se taie marunt-marunt si se amesteca cu o lingura de ulei. Cu o pensula se ung feliile de paine, impartind cat de cat egal usturoiul. Deasupra se pun cubuletele de rosii si se dau la cuptor, pe tava cu hartie de copt, pentru 10 minute. Se presara busuioc si asta a fost tot. Apoi e bine sa ai la indemana niste guma de mestecat ori patrunjel verde. Se-ntelege de ce :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu