duminică, 13 februarie 2011

Café liège



Nu stiu altii cum sunt, dar eu una nu fac nazuri cand vine vorba de inghetata si nu caut in calendar anotimpul in care ma aflu. Daca mai pun la socoteala ca-mi place dimineata sa-mi savurez cafeluta, combinatia intre cele doua nu poate sa fie decat una fericita. Asa ca le-am dat, cafelei si inghetatei, un rendez-vous si a rezultat acest minunat café liège.


Pentru 2 pahare:
  1. 200 ml cafea 
  2. 2 cuburi de zahar brun (sau 2 lingurite de zahar alb)
  3. 25 ml frisca 
  4. 2 cupe de inghetata de vanilie
  5. 2 cupe de inghetata de ciocolata sau de caramel
  6. cateva boabe de cafea pentru decor

Se pregateste cafeaua si se lasa la racit. Se bate frisca conform indicatiilor de pe cutie, pana devine o spuma tare. Se iau doua pahare cu picior - arata mai sexi :) - , pe fundul fiecaruia se pune cate un cub de zahar brun sau o lingurita de zahar alb daca nu ai brun, se toarna in fiecare cate 100 ml de cafea, apoi se adauga cate o cupa cu vanilie si una cu ciocolata in fiecare. Se orneaza cu frisca si cu cateva boabe de cafea. Weekend placut!

2 comentarii:

  1. Draga mea, ai un blog tare frumos si niste retete deosebite! Felicitari! Imi place tare mult si cafelutza ta, mai ales ca sunt fan cafea oricum ar fi ea:). Treci si pe la mine daca iti face placere. O zi buna in continuare iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru invitatie si ma bucur ca ti-a placut ce ai gasit pe blogul meu, te mai astept cu drag. Se pare ca facem amandoua parte din clubul "cafegioaicelor" :) . Sa ai o saptamana faina!

    RăspundețiȘtergere