sâmbătă, 12 februarie 2011

Paté de pui cu coniac



Aseara am preparat rapid, dupa o reteta frantuzeasca, pate de ficat de pui cu coniac, castigator detasat la categoria gust si sanatate fata de pateurile din magazine, cu termen de valabilitate cate 2-3 ani (!) . Ca bonus,  constiinta mi-e impacata caci stiu precis ce-am pus in el. Si iti voi spune si tie de ce ai nevoie pentru a-l prepara:
  1. 400 gr ficat de pui
  2. o ceapa
  3. 3 linguri ulei de masline
  4. 3 linguri de smantana 12%
  5. 1 lingura si jumatate de coniac
  6. sare si piper
Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana este din cea mai slaba, deci este putin mai dietetic.

In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat cat mai marunt, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga trei sferturi de pahar de apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns. Se pune intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu mixerul de legume, pana se face pasta. Nu te impacienta, o sa fie foarte lichid, insa dupa o noapte petrecuta la frigider se va transforma intr-o pasta cu textura numai potrivita. Se tartineaza pe o felie de paine prajita si se serveste cu castraveciori murati sau ardei gras. Sa ai pofta!


4 comentarii:

  1. Gustat. Placut. Mancat. Chiar de la sursa. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cautam de mult o reteta de pateu! bioooo! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc! M-a incantat sa il prepar cu smantana cu 12 % grasime si nu cu unt, cele mai multe retete propun untul dar varianta asta e mai usoara. Poti incerca sa pui si un varf mic de cutit de nucsoara, daca iti place. Te mai astept pe aici cu drag!

    RăspundețiȘtergere