miercuri, 23 februarie 2011

Soté de pui in sos de bere


Initial am vrut sa prepar aceasta mancare cu piept de curcan, dar cum socoteala din gand nu se potriveste cu realitatea din frigider, m-am folosit de ce am avut la indemana si a iesit tare buna. Un sos numai bun sa inmoi in el painea pana ramane farfuria stralucitoare.

Pentru 6 portii iti trebuie:
  1. 500-600 gr piept de pui (o caserola)
  2. 2 cepe
  3. 250 de gr rosii taiate bucati (conserva Cirio)
  4. 400 gr de fasole verde (pana la cea proaspata, in Carrefour au pungute congelate chiar la gramajul asta)
  5. 30 gr de unt
  6. 50 gr faina
  7. 250 ml bere 
  8. 250 ml supa de pui
  9. 120 gr smantana usoara 12 %
  10. sare si piper
Cam in 25 de min e gata totul, mai ales daca ai o caserola de piept de pui gata taiat bucati. Mai intai pui fasolea la fiert, in apa deja clocotita, pentru 5-7 min. Intr-o alta oala, in caz ca nu ai supa de pui gata facuta, pui 250 ml de apa la fiert cu un cubulet Knorr sau altceva similar. Intre timp, tai ceapa solzisori. Intr-o tigaie incapatoare (e important aspectul asta!), incingi untul si pui la prajit puiul cateva minute, adaugi si ceapa, condimentezi si mai lasi inca 2-3 min. Deasupra torni supa, berea si fasolea si lasi putin la fiert. Adaugi in ploaie faina, amestecand in continuu pentru a nu se forma cocoloase, pui si rosiile si lasi iarasi nitel la fiert. Spre final, pui si smantana, cat mai aproape de momentul in care stingi focul, ca sa nu se branzeasca. Daca iti place, poti adauga si niste patrunjel tocat. Pofta buna!


Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu