sâmbătă, 5 martie 2011

Chiftelute cu susan

 

Numai bune alaturi de un piure de spanac ori de urzici, langa un piure de cartofi sau un platou cu legume la tigaie. Usoare si usor de facut :).

Pentru 20 de chiftelute cam cat o minge de ping-pong am folosit:
  1. 500 gr de carne de pui tocata
  2. 60 gr de paine (circa 4 felii de paine alba)
  3. jumatate de capatana de usturoi
  4. optional jumatate de ceapa mare sau o ceapa  micuta
  5. o lingura de marar tocat
  6. 1 ou
  7. 100 gr de susan
  8. sare, piper
  9. ulei
Feliile de paine se inmoaie pe rand, printr-o miscare scurta de cufundare, intr-un bol cu apa rece si se storc bine. Se pun intr-un castron peste carnea tocata si se paseaza totul cu mixerul vertical. Adaugi oul (crud), usturoiul taiat marunt, mararul, sarea, piperul si amesteci totul bine. Alaturi, intr-o farfurie pui imprastiat susanul. Cu mainile umezite iei din compozitie si modelezi bilute pe care apoi le tavalesti in susan.

Intr-o tigaie incingi ulei cat sa acopere cat mai mult din chiftelute. Cand uleiul e incins cufunzi incet chiftelutele si intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta, le tii la prajit cam 10 min. Inainte de a le servi pe un platou, pune-le pe o farfurie tapetata cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu