duminică, 27 martie 2011

Hamburgeri "home-made"


Sa tot fie - si nu exagerez - vreo 4 ani de cand n-am mai mancat intr-un McDonald's. E drept ca uneori, trecand pe langa vreunul, mirosul te imbie dar e suficient sa vezi documentarul lui Morgan Spurlock, Super size me ca sa te gandesti de mai multe ori inainte de a le trece pragul. Imi amintesc cand au aparut lanturile astea de fast-food, ce la moda era sa iesi la Mc, la PizzaHut, sa iti iei de la McDrive, iar mai nou, isteria pe care n-o pot intelege, numita Fornetti. Astazi te sfatuiesc sa inlocuiesti hamburgerii cumparati cu unii facuti in casa. Cred ca iti vei simti sanatatea mai in siguranta :).

Ingrediente compozitie:
  1. 400 gr carne de vita tocata
  2. 100 gr ceapa
  3. 2 oua
  4. putin ulei
  5. patrunjel
  6. sare, piper, boia dulce
Hamburgeri:
  1. 4 chifle
  2. 2 rosii feliate
  3. 4 felii de salata
  4. optional ketchup, cascaval ras

Ceapa o tai marunt si o calesti in putin ulei. Separat amesteci carnea tocata cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Condimentezi dupa gust si formezi chiftelele pe care apoi le pui pe gratarul incins pentru aprox. 10 min. Le poti lasa mai mult sau mai putin in functie de cat de "in sange" le doresti.

Tai chiflele pe jumate si alcatuiesti fiecare hamburger cu ingredientele de mai sus. Pofta buna!



Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu