luni, 4 aprilie 2011

Aripioare de pui crocante

 

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) .

Ingrediente:
  1. 16 aripioare de pui (mici, sa se patrunda usor)
  2. 100 gr pesmet
  3. 100 gr faina
  4. 100 gr fulgi de porumb maruntiti 
  5. 2 oua
  6. sare, piper, boia dulce, chilli
  7. ulei pentru prajit

Ai nevoie de trei vase:
- in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina
- in al doilea bati ouale si pui sare si piper
- in al treilea amesteci restul de faina, cu fulgii sfaramati, pesmetul, un varf de cutit de boia si un varf de cutit de chilli. Fulgii ii poti sfarama punandu-i intr-o punga peste care treci cu facaletul sau in robot.

Aripioarele le speli si le stergi cu prosoape de hartie apoi le treci pe rand prin primul vas, apoi prin al doilea si prin al treilea. Le pui la prajit cand uleiul din tigaie e incins (cam 2 degete de ulei) si le lasi pana se rumenesc frumos (cam 10 minute), intorcandu-le de pe o parte pe alta. Le scoti pe o farfurie cu servetele pentru a asborbi surplusul de ulei si eventual, le tamponezi deasupra cu inca un servet. Serveste-le cu salata, cu piure sau cu cartofi prajiti. Pofta buna!


Nota: Inspirata din Bucatarul tau.

4 comentarii:

  1. Ce harnicuta ai fost , Dulcetico !!!
    Retinem la favo , ca azi gatim Risotto cu bacon si smantana ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu f mult colesterol , dar azi facem o exceptie ...

    RăspundețiȘtergere