joi, 7 aprilie 2011

Supa crema de rosii cu mascarpone


O varianta a supei crema de rosii cu o aroma cu totul distincta, greu de descris pana nu o gusti si tu :). Nu seamana cu nicio alta supa de rosii si ma bucur ca am dat peste aceasta reteta, care combina rosiile si mascarponele si inlocuieste obisnuitele crutoane cu delicioase bruschete cu cascaval.


Pentru 4-6 portii, m-am abatut nitel de la reteta initiala si am folosit:
  1. 400 gr rosii bucatele in sos propriu Cirio
  2. un pastarnac mic
  3. 450 ml supa de legume
  4. jumatate de lingura de zahar fin
  5. 2 linguri de mascarpone
  6. busuioc
  7. 1 lingurita de sos Tabasco
  8. sare, piper

Pentru bruschete:
  1. cateva felii de cascaval (sau mozzarella) mai grosut taiate
  2. cateva felii de paine
  3. un catel de usturoi sau sos de usturoi

Tai pastarnacul marunt, prepari supa de legume (daca nu ai deja) dintr-un cubulet Knorr si 450 ml apa.
Intr-o oala pui rosiile, pastarnacul, supa de legume, zaharul, sarea, piperul, sosul Tabasco si lasi sa fiarba 10 min.

Intre timp, prajesti usor painea, o freci cu usturoiul taiat sau o ungi cu sos de usturoi, pui feliile de cascaval si dai la cuptorul incins (eventual pe functia de grill) pentru 10 min. Astfel si supa si bruschetele sunt gata in acelasi timp si poti servi totul cald.

Iei de pe foc supa, adaugi mascarponele, mixezi cu blenderul vertical (sau in blender) si mai pui 5 min pe foc. Presari busuioc (preferabil proaspat tocat daca ai) si pofta buna!


Nota: inspirata din GoodFood.

2 comentarii:

  1. Esti neobosita, in fiecare zi postezi ceva nou :) Cred ca e buna supica, nu am incercat niciodata cu mascarpone, foarte frumoasa prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa zicem ca e un pariu personal, dar si la tine e bucatarit la foc continuu, am vazut eu :) . Cat despre supa, e tare buna si e ..."altfel", nici nu stiu cum s-o descriu, chiar e diferita de cea clasica. Nu cred ca m-as fi gandit la asa combinatie de ingrediente daca nu citeam pe undeva.

    RăspundețiȘtergere