sâmbătă, 28 mai 2011

Biscuiti "Petit Beurre"


O reteta foarte usoara inspirata de Laura Laurentiu, cu care sper sa reusesc sa particip la concursul Bloggospodina. Spun "sper" fiindca m-am trezit cu doar patru zile inainte ca acest concurs sa ia sfarsit si-n plus nu am apucat nici sa fac cele cinci fotografii din timpul prepararii. Insa, zau, atata sunt de usor de facut biscuitii, ca n-ai nevoie de niciun alt ajutor in afara de reteta propriu-zisa. Si cum speranta moare ultima, particip de dragul jocului si ma bucur sa fi dat peste acesti biscuiti cu ocazia asta :) .



Ingrediente:
  1. 400 gr faina
  2. 160 gr unt
  3. 100 gr zahar
  4. un galbenus de ou
  5. o lingurita praf de copt
  6. un plic de zahar vanilat
  7. un strop de sare
  8. 8-10 linguri de smantata dulce lichida
Amesteci faina, praful de copt,  zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa fie fraged) , pana devine un aluat omogen pe care-l infasori apoi in folie alimentara si il lasi la frigider macar 2 ore (cu cat mai mult cu atat mai bine).

Pui din belsug faina pe blatul de lucru, scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie de aprox. 1 cm grosime. Tai forme dupa plac (cu forme speciale, cu gura unui pahar, cu taietorul de pizza, etc) si le asezi usor distantat in tava tapetata cu hartie de copt. Le pui in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 15 min. Pofta buna!



Reteta originala se regaseste aici.

4 comentarii:

  1. Buna ziua.Puteti sa imi spuneti daca smantana lichida e cea din cutie de carton ? ( gen La Dorna Smantana pt gatit ).Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, este vorba despre smantana aceea lichida, care se transforma in frisca daca este mixata. Se gaseste la cutie de carton, exact ca smantana pentru gatit, dar scrie pe ea ca este dulce si se face frisca. Seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Ce consistenta au Biscuiții?
    Sunt mai tari și se topesc în contact cu saliva?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt exagerat de tari, usor crocanti la exterior si apoi se "topesc in gura" :) Cu placere!

      Ștergere