duminică, 29 mai 2011

Supa crema de sparanghel


Spuneam zilele trecute ca este cam piperat pretul la sparanghelul verde, asa ca am cumparat doua pungi congelate. Pe una dintre ele am folosit-o la tarta cu sparanghel si somon fumé iar pe cealalta pentru acesta supa crema, care se serveste rece, potrivita cu anotimpul :).


Ingrediente pentru 4 portii:
  1. 1 L zeama de legume 
  2. 300 gr sparanghel congelat
  3. 230 gr mazare congelata
  4. o ceapa mica
  5. 2 linguri de chives 
  6. 350 ml iaurt de baut
  7. putin ulei (sau unt), sare, piper
In doua linguri de ulei (sau putin unt) se caleste putin ceapa tocata (pentru copilasi se face inabusit, cu un pic de apa, pentru a nu se praji practic ceapa). In paralel se prepara zeama de legume, cu 4 lingurite de legume deshidratate (se gasesc la plafar) la un litru de apa; se pot pune mai multe lingurite daca doriti un gust mai concentrat sau se poate folosi zeama de la o supa de legume pregatita anterior. Peste ceapa calita se adauga sparanghelul, mazarea, supa de legume si se lasa sa fiarba la foc mediu, acoperit, 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca putin,  se condimenteaza si se paseaza cu mixerul vertical sau in blender. Se adauga frunzele de chives  tocate marunt, 330 ml iaurt si se amesteca.Cu restul de iaurt se orneaza farfuriile atunci cand se serveste supa. Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Super delicioasa supa ta! Ma bucur asa de mult ca mi-ai trimis poza pentru supa caci e singura supa la provocare! Iti multumesc de participare inca o data! Sa ai o saptamana superba, eu voi afisa retetele participante maine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna supica, plina de vitamine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Alina, ma bucur ca am putut contribui la diversificarea retetelor :) ! Abia astept sa le vad pe toate cele participante! O saptamana frumoasa iti doresc si eu!

    Mihaela, sa stii ca da :) . Sparanghelul chiar e pe cat de fain se spune! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. arata grozav, si cred ca e si foarte buna! imi place supa de sparanghel mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
  5. Zazuza, ma bucur s-aud (sa citesc, mai exact :P )asta! Iaurtul ii da un gust foarte cremos, chiar e gustoasa si in plus, foarte hranitoare!

    RăspundețiȘtergere