marți, 30 august 2011

"Inghetata" de salam de biscuiti


Desi nu respecta intocmai reteta clasica de salam de biscuiti, este o adaptare a acesteia, foarte potrivita sezonului cald. Aroma de cacao este sustinuta de cea a bananei, ambele completandu-se reciproc. Banana congelata din interiorul salamului, lasat cateva minute la temperatura camerei, capata o consistenta cremoasa, spumoasa, ca o surpriza dintr-un ou Kinder :) .
* In curand si varianta unanim acceptata, cea cu rahat.


Ingrediente (foto 1):
  1. 150 ml lapte
  2. 250 gr biscuiti populari
  3. 30 gr cacao
  4. 100 gr unt
  5. 250 gr zahar
  6. 2 banane
  7. esenta de rom
Biscuitii se sfarama in bucati nici prea mici nici prea mari (foto 2) si se pun intr-un bol incapator. Intr-un ibric pui zaharul cu jumatate din cantitatea de lapte la fiert (foto 3) si amesteci iar restul laptelui il amesteci cu cacaoa. Cand laptele incepe sa fiarba si zaharul s-a topit adaugi si untul (foto 4) si amesteci pana cand se topeste si acesta.


Apoi adaugi cacaoa si omogenizezi eventualele "cocoloase" (foto 5). Lasi amestecul sa se racoreasca putin si apoi il torni peste biscuiti si lasi sa se raceasca(foto 6). Pe o folie alimentara torni un sfert din compozitie, asezi o banana curatata (foto 7) si o acoperi cu inca un sfert din amestec. Rulezi cat mai strans si repeti operatiunea si cu cealalta banana si restul de compozitie (foto 8). Lasi la congelator peste noapte. Feliezi salamul imediat cum l-ai scos din congelator dar il servesti dupa ce sta 5-10 min la temperatura camerei. Pofta buna!




7 comentarii: