Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa si usor de facut. O prepar mereu cu drag si infinita pofta, fiiind una dintre acele mancaruri care ma teleporteaza inapoi in casa bunicilor.
Ingrediente (foto 1):
- cateva fire praz (firul sa nu fie gros si sa aiba tija alba cat mai lunga)
- 2 cepe mici
- 250 gr sos tomate
- 3-4 foi dafin
- 3-4 linguri ulei
- masline
- o lingurita de zahar
- sare, piper
Torni si sosul de tomate si eventual mai adaugi o cana de apa pentru ca prazul sa iasa mai zemos (foto 3). Adaugi si maslinele (foto 4), acoperi oala cu capac si lasi la fiert (foto 5). Dupa 10 min adaugi sare, piper, foile de dafin, zaharul si mai lasi 5 min la fiert.
In final, mai pui oala (fara capac) 15 min la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Scoti foile de dafin si servesti fierbinte, cu paine proaspata alaturi. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu