joi, 28 martie 2013

Tarta cu rosii deshidratate


Nu vad ce alta descriere mai buna as putea face decat "Tarta loveste din nou" :-)) . Nu stiu cum e cu carbohidratii, cu untul, cu aluatul, cert e ca - desert ori aperitiv - tartele mi se par pur si simplu minunate :-) . Se transporta usor, se reincalzesc fara probleme, ba chiar sunt bune si reci. Iar la umplutura poti jongla cu o multime de ingrediente. De data asta am avut pofta de rosii deshidratate :-)!


Pentru o forma cu diametrul de 24cm am folosit:

Aluat:
  1. 200g de faina
  2. 100g de unt rece
  3. 4 linguri de apa rece
  4. putina sare
Umplutura:
  1. 2 oua
  2. 250g de smantana
  3. 100 (cel mult) ml de lapte
  4. 250gr branza sarata, cremoasa
  5. 1 borcanel mic de rosii intregi deshidratate, in ulei
  6. 1-2 maini de maslne negre, fara samburi
  7. 1 capatana de usturoi
Pentru aluat, amesteci repejor toate ingredientele (mai intai vor parea niste firimituri care nu s-ar lega in veci dar esti pe drumul cel bun, continua sa framanti cu buricele degetelor pana cand aluatul se ia perfect de pe peretii vasului). Pui aluatul in folie de plastic si lasi la frigider 30 de minute, cat timp te ocupi de umplutura. Apoi intinzi aluatul (eventual intre doua foi de hartie de copt - e mai rapid si face mai putina dezordine in felul acesta), apoi il rulezi pe sucitor si il derulezi in tava.




Pentru umplutura - usturoiul il cureti si il tragi un pic in tigaie, sa se rumeneasca nitel. Asezi peste aluat rosiile deshidratate scurse de ulei, usturoiul si presari maslinele. Peste tot torni compozitia din amestecul oualelor cu smantana, laptele si branza. Dupa gust, poti sa pui si ceva verdeturi tocate.

Lasi la cuptor aproximativ 1 ora, verificand din cand in cand. Este mai gustoasa servita rece, cand toate aromele au avut timp sa se "aseze". Pofta buna!

*Nota: Reteta inspirata de Andie.

3 comentarii: