marți, 28 iunie 2016

Banana loaf cu afine


Cred ca inainte de bucuria papilelor gustative, mi-am dorit mai intai bucuria vizuala data de movul afinelor si acesta a fost punctul de pornire al retetei :-).

Banana loaf cu afine este un fel de chec-painica, potrivit mai degraba la micul dejun decat pe post de desert, cu atat mai mult cu cat nu am folosit suplimentar niciun indulcitor. Daca doriti sa il mancati ca si desert, va recomand sa folositi reteta voastra preferata de chec (cu totii avem una din mosi-stramosi, asa-i :-)? ) la care mai adaugati niste banana zdrobita cu furculita si un pumn de afine.
Asa cum am specificat si cu alte ocazii, in aceasta perioada nu folosesc albusuri, asa ca, daca nu va regasiti in aceasta situatie, puneti linistit si albusurile, batute separat si scadeti 1-2 oua din reteta pe care vi-o prezint (de exemplu, daca eu folosesc 4 galbenusuri, voi folositi 2 oua intregi). Checul vostru va iesi mult mai pufos, cu certitudine :-) !

Sa trecem la reteta de banana loaf cu afine, facuta intr-o forma de chec. Ingredientele folosite:
- 1 iaurt gras (140g)
- 4 galbenusuri
- 1 banana coapta bine, zdrobita cu furculita
- 70g de unt moale
- 3 linguri de lapte
- jumatate de pliculet de praf de copt
- aprox. 100g de faina (pana la obtinerea texturii compozitiei de chec un pic mai vascos)
- cantitati dupa dorinta: afine si fistic ori migdale macinate

Se amesteca toate aceste ingrediente (daca folositi si albusuri, le mixati bine inainte, si apoi le inglobati in restul ingredientelor; afinele le puneti la urma si le inglobati usor, cu spatula), se pune hartie de copt in tava, se toarna compozitia si se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 35 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca putin in forma, apoi se transfera pe un platou. Pofta buna :-)!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu