luni, 6 iunie 2016

Biscuiti cu mure


Pentru ca samburii mititei ai murelor nu ne sunt prea simpatici, am gasit aceasta metoda de a-i ascunde printre alte ingrediente si in felul acesta nu ne-au mai necajit. Biscuitii acestia au un gust usor acrisor, sunt undeva intre moi si crocanti ca si textura si, prilej de a transmite un mesaj dulce cu stantele de biscuiti primite-n dar :-)


Pentru o tava de biscuiti am folosit:
- 70g de mure congelate
- 30g de nuci
- 1 lingura de fulgi de ovaz
- 2 linguri de iaurt grecesc 10%grasime
- 2 lingurite de carob
- 1-2 linguri de ulei de cocos presat la rece

Am pus in blender toate aceste ingrediente, apoi am rasturnat pasta rezultata intr-un bol si am amestecat cu 140g de faina (atat cat a inghitit aluatul, manevrat repede, cat sa nu se incalzeasca).


                             

*toate ingredientele le-am manevrat reci, aluatul l-am intins imediat intre doua foi de copt.

Am decupat cu ajutorul unui pahar biscuitii, apoi i-am pus in tava cu hartie de copt, i-am stantat si i-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 20 de minute. Pofta buna! :-)







2 comentarii:

  1. Tot eu :) cum ar trebui sa fie în interior? Mai umezi? 😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Bia, biscuiteii sunt destul de crocanti, o idee "gumosi", insa nu umezi...Posibil daca au iesit umezi in interior, fie sa fi fost mai putina faina, ori aluatul prea gros intins sau au stat insuficient la cuptor... P.S Scuze de intarzierea raspunsului, abia acum am primit notificarea mailului :-(

    RăspundețiȘtergere