joi, 20 octombrie 2016

Mini-budinci cu ananas si alune


Nu stiu cum se face, dar oricat de mic e ananasul pe care-l tai, tot mai ramane nitel din el si nu il mai mancam ca atare. Unde mai pun ca doar ce primisem si niste forme micute de silicon (pretabile pentru compozitia semin-lichida a budincilor), am strans ce ingrediente am gasit prin bucatarie si am purces la treaba.


Din capul locului tin sa precizez ca se pot face si cu alt fruct, desigur, ori cu nuca in loc de alune de padure; de data aceasta am folosit:

- 15g (vreo 2 linguri) de alune de padure macinate (imi ramasesera de la Tortul aniversar pentru intreaga familie)
- 2 galbenusuri
- 80g de ananas
- 80g smantana grasa
- 6-7 linguri de gris
- 1 lingurita de carob



Ananasul (cantarit dupa ce l-am curatat) l-am blenduit impreuna cu galbenusurile si apoi am amestecat toate ingredientele, mai putin carobul! Am pus cate 2 lingurite de compozitie in forme, apoi am adaugat carobul in compozitie si am mai completat formele cu cate o lingurita din noua compozitie, obtinand astfel mini-budinci in doua culori. Le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 25 de minute. Se servesc atunci cand s-au racit si au un gust pregnant de ananas (aviz celor carora le place precum si celor carora le displace ;-) sa stiti la ce va "inhamati"). Pofta buna :-) !

**Optional, puteti adauga un strop de sirop de artar pentru a mai "indulci" din gustul ananasului; eu am preferat sa il las ca atare.

**Ananasul proaspat tinde sa dea un gust usor amarui, cel din conserva (fara adaos de zahar) nu a alterat gustul.

2 comentarii: