luni, 7 noiembrie 2016

Caserola de legume cu gutui, la cuptor


O garnitura foarte parfumata, specifica toamnei si potrivita acelora care chiar iubesc gutuile deoarece aroma lor este dominanta in aceasta mancare. 

Am taiat cuburi o gutuie si cativa cartofi, jumate de sfecla mica taiata rondele, putin fenicul bucatele, 2-3 catei de usturoi zdrobiti, un varf de lingurita de ghimbir si un strop de ulei de masline. Am turnat cescuta de zeama de gutuie ramasa de la Checul cu gutui, si apa cat sa acopere legumele pana la jumatate. Am dat la cuptorul preincazlit la 180 de grade, cam o ora, rastimp in care am amestecat la fiecare 10-15 minute pentru ca legumele sa nu se lipeasca si sa se faca uniform. In final, mai ramane doar foarte putina zeama, densa, ca un sos, iar legumele sunt moi, aproape caramelizate. Pofta buna! :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu