luni, 23 ianuarie 2017

Biscuiti cu afine si banane (nu contin ou)

 

N-a fost din capul locului intentia mea de a face acesti biscuiti fara oua, insa, atunci cand toate celelalte ingrediente sunt puse-n bol si descoperi niste oua lipsa la inventar, n-ai incotro decat sa pui niste banana si sa...hope for the best :-) !
Biscuiteii acestia au iesit taman buni - interior moale si usor gumos, exterior usor crocant, gust dulce-acrisor, potriviti asadar pentru toate gusturile :-)

Am facut 9 biscuitei din urmatoarele ingrediente:
- o mana de afine congelate
- 2 linguri de fulgi de ovaz
- 6 linguri de lapte
- jumatate de banana zdrobita cu furculita
- 70g de faina alba si un varf de cutit de praf de copt
- 10g de unt


Afinele le-am pus direct din congealer in blender, impreuna cu laptele si le-am blenduit grosier; fulgii de ovaz i-am macinat tot in blender. Intr-un bol am amestecat toate ingredientele pana am obtinut un aluat dens, vascos, lipicios, din care am format cu lingura 9 gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt. Gramajoarele le-am aplatizat cu o furculita si am dat biscuitii la cuptorul preincalzit la 180 de grade, vreme de 35 de minute (cu 10 minute inainte de expirarea timpului i-am intors de pe o parte pe alta). Pofta buna :-) !


* In functie de cat de mica/mare este mana de afine sau banana folosita, este posibil sa fie necesara mai putina/multa faina.
** De gustibus, insa personal mi s-au parut mai gustosi proaspeti-proaspeti, asa ca recomand pregatirea unei cantitati mici, similare celei de mai sus (sunt ok si a doua zi insa capata o textura mai tare si un pic mai gumoasa care ar putea sa nu fie apreciata de toata lumea)


2 comentarii:

  1. buna,
    am facut biscuiti inspirati de pe aceste retete pentru fetita mea, as dori sa fac si pentru concediu, ce variante de biscuiti sunt mai potrivite,pentru a tine mai mult, cele fara ou?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, in general cei care pornesc de la baza "100/100/100" (la Retete sunt trecuti ca biscuiti cu branza", dar fara sa ii ungi cu ou, tin 3 zile. Poti porni de la aceasta baza si face cu nuci, sau cu cascaval si seminte, poti face saratele. Deasemenea, daca locatia din concediu iti permite, poti lua aluat de tipul acesta, gata congelat de acasa, iar la locatie doar pui in cuptor biscuitii si aveti biscuiti super proaspeti :) Concediu placut!

      Ștergere