miercuri, 16 august 2017

Budinca fructata, cu fulgi de ovaz


Daca pregatirea micului dejun va pune in dificultate (din lipsa timpului sau a inspiratiei), puteti incerca aceasta budinca delicioasa si hranitoare. Se poate pregati de cu seara, astfel ca dimineata nu trebuie decat sa o imprieteniti cu un iaurt sau o cana de lapte si gata dejunul ! Puteti folosi alternativ si alte fructe - capsuni, zmeura, mure, piersici, iar in locul semintelor de dovleac, puteti alterna migdale ori nuci macinate. 


Am avut ca unitate de masura o ceasca de cafea si am folosit:
- 2 cesti si jumatate de fulgi de ovaz 
- 3 linguri de seminte de dovleac crude, nesarate
- 2 cesti de lapte
- 3 galbenusuri (sau 2 oua intregi)
- 2 banane coapte, zdrobite cu furculita
- 1 ceasca afine
- 2 linguri ulei de cocos
- scortisoara dupa plac

Fulgii de ovaz, impreuna cu scortisoara si semintele de dovleac le-am macinat in blender. Separat, intr-un bol mai incapator, am pus bananele zdrobite, laptele, galbenusurile, 1 lingura (din cele 2!) de ulei de cocos. Apoi am turnat ingredientele macinate din blender si am amestecat bine. Am pus si afinele (cateva bobite am pastrat deoparte) si le-am inglobat usor, cu grija sa nu le zdrobesc. Am uns un vas ceramic cu 1 lingura de ulei de cocos, am turnat toata compozitia, am nivelat si am presarat bobitele de afine pastrate deoparte.


Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pret de 40-45 de minute, pana ce s-a rumenit si crapat frumos budinca. Timpul de coacere poate sa difere in functie de vasul folosit si grosimea compozitiei in vas; e bine sa va orientati dupa o culoare frumoasa, rumena, uniforma. Se lasa sa se raceasca pentru a se putea taia cu usurinta, dar se poate manca si calduta. Buna cu iaurt, ori o cana de lapte, pe post de gustare sau mic-dejun. *Pont pentru parinti: incalziti o felie la cuptor sau la microunde, apoi puneti deasupra 2-3 linguri zdravene de inghetata de ciocolata :-). Pofta buna!




2 comentarii:

  1. Pot pune fulgi de grâu? Am făcut cu fulgi de ovaz ma gândeam sa încerc si cu grâu. :)

    RăspundețiȘtergere