O prajitura moale si densa, cu gust concentrat de cacao. Pentru diminetile lenese, un plus de energie, doar e stiu ca ciocolata bine-dispune! Desi nu are look, se prepara usor si se pudreaza pur si simplu cu zahar pudra, pentru a o "ferchezui" putin.
Ingredientele sunt urmatoarele, pentru 9-12 portii (in functie de cum le tai):
- 1 cana si jumatate de faina
- 1 cana de zahar
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu (va creste doar putin)
- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de ulei
- 1 lingura otet de vin alb
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un varf de sare
- 1 cana de apa rece (la cum e vremea acum, poti scoate cana direct pe pervaz)
- zahar pudra pentru ornat
Pui intr-un castron incapator faina, cacaoa, zaharul, bicarbonatul si sarea si le amesteci pe toate. Cu ajutorul unei linguri, faci 3 gauri (adancituri mai bine spus). Intr-una pui otetul, in alta vanilia si in cealalta uleiul. Peste toate torni usor paharul cu apa rece. Se mizeaza la viteza mica. Torni totul intr-o tava de 20/20 cm sau cat mai apropiata de dimensiunea asta (a mea a fost putin mai mare si deci a iesit intr-un strat ceva mai subtire). Tava sa fie unsa sau mai sigur, tapetata cu hartie de copt. Preincalzesti cuptorul la 175 de grade si coci prajitura pentru 20-25 de min sau pana cand scoti o scobitoare infipta in mijlocul ei, curata.
Se raceste pe un gratar si se pudreaza cu zahar vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu