Acum niste ani facusem o reala obsesie pentru tartele cu capsuni de la Carrefour. Nu stiu daca se mai gasesc, nu am mai cumparat de mult timp, insa pe vremea cand habar nu aveam sa-mi prepar singura, de cate ori treceam prin magazin luam si o caserola cu tarte. Desi mult prea scaldate-n gelatina, erau, ce-i drept, delicioase. Astazi insa, am invatat sa le fac pentru placerea mea si a altora, aceste tarte cu fructe fiind prima comanda pe care, cu mare emotie si bucurie am onorat-o :). Daca-s la fel de bune sau ba, ii las pe cei care le-au gustat deja sa-mi spuna :) .
(cantitati pentru 15 mini-tarte)
Aluat:
- 500 gr faina
- 6-8 linguri zahar fin
- 250 gr unt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 oua
- 4-6 linguri de apa
- putina sare
- 600 ml lapte
- 400 ml frisca
- 100 gr zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1-2 plicuri tort gelée transparent
- fructe (ce am folosit eu : 6 kiwi - 330 gr, 2 portocale - 450 gr, 4 prune mari - 230 gr, 15 boabe de struguri)
Pentru crema amesteci continutul plicurilor de budinca cu zaharul si putin lapte, urmand instructiunile de pe ambalaj. Restul de lapte si frica lichida le pui pe foc. Cand dau sa fiarba torni budinca si lasi la foc mic, amestecand continuu, pentru inca 5 min pana se leaga si capata consistenta dorita. Dai la o parte si lasi sa se raceasca.
Intre timp tai fructele dupa plac. Pui in fiecare forma cate o lingura-doua de budinca, incercand sa imparti cat mai egal. Ornezi cu fructe si la urma prepari tort gelée, ca in instructiuni (desi eu pun mereu mai putin lichid decat specificat, fiindca nu mi-a iesit niciodata cum trebuie dupa indicatiile de pe plic). Se pun la frigider si se servesc reci. Pofta buna!
(Tarta din farfuria rosie este dintre mini-tartele descrise mai sus. Celelalte doua tarte sunt facute dupa aceeasi reteta cu alte fructe ramase, aluatul ajungandu-mi pentru doua forme cu diametrul de 18 cm si o singura mini-tarta. Inspirat din Reader's Digest.)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu