luni, 12 septembrie 2011

Reţete culinare şi meniuri. O încercare de istorie gastronomică.


*Disclamer: public mai putin, scriu mai mult si invat inca si mai mult. Schimbari cu bataie lunga :) .

Dar nu despre mine este vorba (nu mi-au murit laudatorii :) ) ci despre o expozitie cu adevarat deosebita la care am avut placerea sa merg si catre care mi-ar placea sa iti indrepti si tu pasii, cat mai apuci, adica pana pe 16 septembrie.

 

Daca citesti acest articol, esti deja in categoria oamenilor potential interesanti, fiindca e clar - te pasioneaza "bucataritul". Expozitia Reţete culinare şi meniuri. O încercare de istorie gastronomică te plimba prin toata istoria gastronomica a Romaniei, scrisa asa, de oameni ca tine si ca mine, pe cate un colt de hartie, o bucata de ziar, intr-o reclama sau almanah.


Si nu transpare doar pasiunea oamenilor din cele mai vechi timpuri si felurite paturi sociale pentru gastronomie ci si o gingasie a vremurilor (in raportul cu prezentul). Un vocabular impresionant pana la pielea de gaina, o "agresivitate" a reclamelor care ar face astazi orice om de marketing sa se induioseze, sfaturi de infrumusetare pentru femei.


Unde, cand, cum? afla din stirea de pe Good Food

Sursa documentelor: Arhivele Naţionale ale României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu