Cu supa ne descurcam - unii o prefera "chioara", altii mai pun si-un morcovior - dar cu galustele, pare-mi-se, nu toata lumea se impaca la fel de bine.
Si problemele apar la partea tehnica, de asamblare a galustei. Pe multe forumuri am citit povesti despre galuste incapatanate, rautacioase, care se sparg sub ochii intristati ai gospodinei. Nu am incercat (si deci nici deziluzia galustelor ratate nu am trait-o) niciodata varianta clasica de galuste. Si asta pentru ca, inca de prima data cand m-am pus sa prepar o astfel de supa, am dat peste reteta de galuste...la cuptor! O reteta cu care nu poti da gres si din care vor rezulta o minunatie de galuste, pe care, datorita compozitiei, le poti taia in ce forme doresti, spre bucuria copiilor tai sau, de ce nu, a iubitului/iubitei (vezi galustele in forma de inima :) ) .
Iti trebuie:
- 100 gr faina
- 100 gr unt moale
- 100 gr gris
- 100 gr cascaval ras (eu folosesc parmezan pentru o aroma specifica)
- 6 oua
- putina sare si piper
Ungi o tava antiaderenta de 26 cm cu putin ulei si o bagi la cuptor, pe un rand ceva mai sus, 12-15 minute. Grasimea din unt va tinde sa iasa la suprafata, sub forma unor "basicute", astfel ca vei crede poate ca nu-i gata compozitia. Verifica totusi tava dupa ce s-au scurs cele 12-15 minute! Lasi cateva minute sa se odihneasca.
Tai in ce forme doresti si cufunzi galustele in supa pe care o prepari, cu 2-3 minute inainte de a o lua de pe foc. "Resturile" care raman dupa ce decupezi formele le rupi in cuburi si le poti servi pe post de crutoane. Pofta buna!
Sursa de inspiratie: Diamond
de mult am zis sa incerc si eu aceste galuste, cred ca maine le vine randul, multumesc pt idee, arata asa bine inimioarele tale incat salivez deja , pupici :*
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!!!Cu adevarat perfecte!Notat reteta:)Pup si o seara minunata sa ai!
RăspundețiȘtergereInteresanta metoda!
RăspundețiȘtergereDana, sa imi spui cum ti-au iesit :) ! Dupa ce le vei face prima data, nu vei mai renunta la reteta :)
RăspundețiȘtergereLicuta, nici nu au cum sa iasa rau, pentru ca se face practic un aluat din care le decupezi ;)
Alexandrina, eu ii multumesclui Diamond in gand mereu cand le pregatesc, fiindca m-a scutit de stresul prepararii galustelor clasice :P
O zi frumoasa si un weekend relaxant va doresc!
foarte frumoase galustele! nici nu as fi indraznit cu reteta clasica, acum ... poate mai am vreo sansa :))
RăspundețiȘtergereo seara frumoasa si bine te-am gasit! :*
Emily, ai toate sansele de reusita :) ! Bine ai sosit :) , te mai astept cu drag! Weekend placut!
RăspundețiȘtergeregenialooooooooo!!!!!!!
RăspundețiȘtergere":)" , te pup, merci frumos :) !
RăspundețiȘtergere