Tartele acestea sunt in primul rand baby-friendly, iar personal nu sunt deloc adepta dulciurilor oferite copilasilor, asa ca aroma acestor tarte este una naturala, gustul usor dulceag este dat numai de curmale!
Cantitati pentru 14 tarte mici:
Aluat
- 200g de faina
- 100g unt rece
- 1 galbenus
- 10 curmale fara samburi, hidratate
- 4 linguri de apa rece
Crema
- aprox. 200g de ricotta (optional se poate amesteca cu sirop de artar sau alt indulcitor pe care il preferi)
Pentru decor, fructe - in functie de poftele copiilor (am avut numai capsuni, dar ar fi mers si niste cubulete de kiwi sau/si mango)
Inainte de a le pune la cuptor |
Dupa 2 ore, am portionat cu ajutorul unui cutit aluatul, am intins fiecare biluta de aluat intr-o foaie subtire pe care am asezat-o in forma. Am repetat aceasta etapa pentru fiecare dintre cele 14 mini-forme. Am intepat aluatul din loc in loc cu ajutorul unei furculite si am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aprox.20 min, pana ce tartele au fost gata. Le-am lasat sa se raceasca, apoi am umplut fiecare tarta cu cate o lingurita de ricotta si am ornat cu capsuni.
* Daca doresti un gust mai pregnant dulceag, poti adauga zahar sau alt indulcitor atat in aluat cat si in crema de branza.
Pofta buna :-)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu