O budinca extraordinar de parfumata, aromata, cu o textura potrivit de moale, foarte echilibrata si gustoasa. Adultii o pot consuma alaturi de inghetata cu vanilie, iar pentru copilasi este un desert sau o gustare sanatoasa, fara adaos de zahar sau alti crocobauri :-)
Intamplarea a facut ca din cele 3 banane foarte coapte pe care le aveam, numai una sa mai fie utilizabila, astfel incat, cantitatile folosite si cantarite se potrivesc pentru fix doua portii (2 vase mici Ramekin). Dar se pot dubla, tripla, dupa nevoi si dorinte :-)
Asadar, ingrediente pentru 2 vase:
- 1 banana mare si coapta
- 1 mar curatat de coaja, ras si scurs bine
- 2 galbenusuri
- 1 lingura cu varf de gris
- 1 lingura de faina
- 50ml de lapte
- 1 varf de lingurita de scortisoara
- un pic de praf de copt
Optional - merisoare pentru decor. Mai este necesar un pic de unt de cocos pentru unsul vaselor si putin fistic crud, macinat, pentru tapetat vasele si decor.
- laptele se poate infuza cu o pastaie de vanilie, apoi se lasa sa se raceasca inainte de a se amesteca in restul compozitiei.
Inainte de cuptor |
Am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de min.
Proaspat scoase din cuptor |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu