duminică, 24 iulie 2016

Pizza bombs


Cand nu ai aparatul foto la-ndemana, pozele ies discutabil. Insa pentru gust - bag mana-n foc :-) !
Vazusem aceasta idee de reteta pe Tasty, dar americanii folosesc aluat gata cumparat, ceea ce mie una mi se pare moartea pasiunii :-)). Ce poate sa fie mai bun intr-o casa decat mirosul acela de coca pusa la crescut? De ce sa sari tocmai peste etapa cea mai autentica a prepararii unei pizza/chifle/paini de casa? Aluatul se face foarte usor, iar reteta este tare simpla. Iata:



Pornind de la Chiflele umplute cu Nutella, am adaptat putin pentru a obtine fix 10 pizza bombs si am folosit:

Pentru aluat:
- 200g de faina
- 100ml de apa calduta
- jumatate de cub drojdie proaspata
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 2.0-2.5cl (20-25ml) ulei de floarea soarelui

Pentru umplutura:
- 10 felii de salam de Sibiu
- 10 lingurite sos de tomate
- 10 cuburi de mozzarella

Pentru uns:
- 2-3 linguri de unt topit
- busuioc
- usturoi
- parmezan

Concret :-) pentru aluat, am amestecat drojdia cu apa calduta intr-un bol, pana ce drojdia s-a dizolvat complet (am zdrobit-o usor cu furculita). Am turnat intr-un bol mare, peste faina, sare si zahar. Am amestecat cu o furculita aluatul, apoi am turnat uleiul si am framantat 2 minute la mana, pana de am obtinut un aluat moale si foarte putin uleios, dar care se lua perfect de pe peretii vasului si de pe maini. Am acoperit cu un prosop bolul si am pus pe dulapul din bucatarie, sus, la loc cadut, sa dospeasca 30-45 minute.


Dupa ce si-a dublat aluatul volumul, am taiat in 10 parti. Fiecare bucata am intins-o pe tocatorul tapetat cu putina faina, in mijloc am pus o lingurita sos de tomate, apoi am pus o felie de salam si o bucatica de mozzarella si strans marginile ca o punguta de aluat, am intors invers "guguloiul" si l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel cu restul de aluat si am asezat fiecare "guguloi" pe tava tapetata cu hartie de copt.

Tava am acoperit-o iar cu un prosop si am mai lasat  la dospit jumatate de ora. Am topit apoi 2 linguri de unt, la microunde, am amestecat cu busuioc si un catel de usturoi zdrobit, am uns fiecare "pizza bomb"si am presarat putin parmezan deasupra, apoi am bagat-o la cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25 minute. Sunt foarte bune atat calde cat si reci. Pofta buna! :-)

** aceasta reteta se poate adapta cu usurinta si pentru copii, adaptand umplutura in functie de varsta. De pilda, puteti face sosul de tomate in casa, puneti o felie subtire de friptura de pui facut la cuptor si deasupra o bucatica de cascaval Delaco Desenvis (are putina sare comparativ cu alte sortimente)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu