De multe ori "less is more", ca si in cazul acestor biscuiti care, desi au doar cateva ingrediente, sunt gustosi si aromati multumita afinelor. Noua ne-au placut mult si sper sa-i incercati cat afinele sunt inca in sezon :-)
Ingrediente pentru o tava de biscuitei:
- 70g afine congelate
- 50g de unt rece
- jumatate de pahar de iaurt gras
- 160g de faina
- 1 lingurita seminte de mac
- putin praf de copt
Afinele congelate le-am blenduit impreuna cu iaurtul, apoi am amestecat cu restul ingredientelor si am obtinut un aluat asa:
Daca din varii motive (ce tin de grasimea untului, a iaurtului, etc) aluatul este lipicios, mai adaugati putina faina. ** Aluatul se poate lasa la frigider 30 de minute sau se poate intinde repede daca este rece si manevrabil ca o plastilina.
Am intins intre doua coli de copt, am decupat biscuitei un pic mai grosuti si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 20 de min. Sunt usor crocanti la exterior si mai moi in interior, cu gust dulce-acrisor specific afinelor. Pofta buna :-) !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu