marți, 15 august 2017

Pandispan cu afine si nectarine


Mare mi-a fost supriza sa vad asa o sectiune pufoasa de pandispan, fara strop de zahar ori albus, dupa ce mare-mi fusese necazul de a descoperi in frigider numai... smantana. Asadar, am purces la a face primul pandispan cu smantana si, desi nu-mi e inca limpede daca acesta a fost secretul pufoseniei, sigur voi repeta experienta, pentru ca gustul si textura au fost minunate.


Pentru o forma cu diametrul de 18cm am folosit:

- 100g faina
- 60g smantana grasa
- 2 linguri ulei de cocos si 2 linguri ulei floarea soarelui
- 4 linguri de lapte
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat stins in zeama de la jumatate de lamaie
- o mana de afine si 1 nectarina taiata felii foarte subtiri


Am amestecat toate ingredientele, mai putin afinele si nectarinele. 
Smantana, galbenusurile si laptele le-am folosit direct din frigider. 
Ultimul ingredient adaugat a fost faina si am obtinut un aluat pe care l-am intins usor cu o spatula pe fundul tapetat cu hartie de copt al tavii. Am asezat in forma de floare felii foarte subtiri de nectarina si am presarat afinele. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, 40 de minute.


Am lasat sa se raceasca pe un gratar si am presarat (chipurile, pe post de zahar pudra :p ) fulgi de cocos. Pofta buna :-) !






2 comentarii:

  1. Iara eu.. dacă omit praful de copt, e mare bai?😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti pune numai bicarbonatul stins si, daca folosesti albusuri, bate-le bine spuma si inglobeaza-le la final. Cred ca va iesi foarte bine :)

      Ștergere