sâmbătă, 29 ianuarie 2011

Ghiveci de legume




Potrivit cat inca e sezonul rece, il asociez cu o mancarea "tomnatica". Bun fie ca fel de sine statator, fie alaturi de o friptura. Eu il prefer ca atare, in zilele in care incerc sa ma detoxifiez putin si sa raresc consumul de carne, lucru pe care-l recomand cu prietenie.

Ingredientele si gramajul nu sunt batute in cui si nu depinde in prea mare masura reusita retetei de asta, pui ce-ti place si cat iti place. Ca doar trebuie sa iasa o varza, pardon... un ghiveci :)

  1. vanata mica subtire si lunguiata lucioasa si tare
  2. 2 cepe
  3. 3 morcovi
  4. o telina mica
  5. o jumate de varza
  6. un dovlecel mic taiat felii
  7. fasole verde/mazare un pumn
  8. 4 cartofi
  9. o conserva rosii (imi plac conservele de la Cirio, cu busuioc si gata facute bucatele)
  10. 3-4 linguri de ulei
  11. legume deshidratate sau vegeta (caz in care nu mai pui sare)
  12. sare, piper, foi dafin 
  13. o capatana de usturoi
Ceapa se taie solzisori,  morcovii rondele, varza fasii mai groase. Intr-o oala pe care mai apoi sa o poti baga la cuptor, se pun la calit  ceapa, varza, morcovii, telina. La scurt timp, se pune un pahar cu apa. Se mai lasa cateva minute si se pun vinetele si dovlecelul iar la urma cartofii si mazarea, plus conserva de rosii, legumele deshidratate,piperul, sarea. Se lasa la fiert 15 minute. Intre timp, incingi cuptorul. Se ia oala de pe foc, se pun 2-3 foi de dafin si cateii de usturoi intregi sau injumatatiti si se da la cuptor pentru 30 min sau pana cand scade precum ti-e pofta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu