marți, 8 februarie 2011

Bagheta cu ovaz si miere


Inca si mai buna decat bagheta cu susan, painica asta dulce si-o vor imparti la masa tratativelor toti membrii familiei. Sa-ti spun ca-i delicioasa?! Iti vei da seama de asta dupa viteza cu care va disparea. Ideala tartinata cu unt si miere sau alaturi de un pahar de iaurt proaspat.

4 painici a cate 100 gr se obtin astfel:
  1. 210 gr faina simpla 
  2. 40 gr faina de secara
  3. 175 ml apa
  4. o lingurita de miere
  5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata
  6. 3 sferturi de lingurita de sare
  7. 4-5 linguri de ovaz
Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.
In cuva de copt a masinii de facut paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, miere, sare, cele doua feluri de faina si drojdia. Drojdia trebuie pusa-n ploaie, peste faina, astfel incat sa nu intre in contact cu apa din cuva.

In functie de masina de paine pe care o folosesti, selecteaza din meniu programul pentru baghete. La al doilea bip al masinii (la mine asta s-a intamplat cand mai erau 45 de min) se scoate aluatul si se aseaza pe blatul de lucru tapetat cu faina. Se imparte in 4 parti egale si fiecare parte se modeleaza sub forma de bagheta. Fiecare bagheta se umezeste cu o pensula de silicon inmuiata in apa si se tavaleste prin ovaz. Apoi, cu cutitul foarte bine ascutit se fac 2-3 taieturi, din miscari scurte si ferme. Se aseaza in formele de baghete si se reintroduc in masina de paine pentru restul minutelor.

Daca ai experienta cu aluaturile, aceste retete se pot face si fara ajutorul masinii de facut paine, lasand aluatul la dospit, modeland baghetele si punandu-le la cuptor. 

Ulterior acestei postari, am primit o invitatie de la Mimmi (multumesc!), asa ca reteta se va regasi si ca raspuns la provocarea Dulcea Romanie din luna aprilie, alaturi de checul rasturnat cu banane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu