luni, 14 februarie 2011

Supa crema de morcovi cu portocale


Poate la prima strigare nu ti se pare cea  mai intalnita combinatie insa te asigur, ca o - pana de curand - nemancatoare de supa crema, ca gustul dulceag al portocalei este fix ce trebuie pentru a "taia" din aroma putin amara a morcovului. Chiar merita sa-i acorzi putin credit si sa o incerci, este o supa foarte satioasa si bogata in vitamina C.

Pentru 4 portii ai nevoie de:
  1. 1 L supa de legume (daca nu ai facuta in casa, foloseste un cubulet Knorr)
  2. 4-5 morcovi mari
  3. 3 cartofi potriviti
  4. sucul de la o portocala mica
  5. 4 linguri smantana
  6. o legatura de patrunjel
  7. sare, piper

Intr-o oala incapatoare, se pune 1 L de apa. Cand incepe sa fiarba, se pun cubuletul Knorr,  morcovii taiati rondele si cartofii taiati bucati. Se lasa sa fiarba cam 20 de min pana poti strapunge legumele cu o furculita. Se scot legumele intr-un vas, pastrand zeama. Se adauga sucul de portocala si se mixeaza fie in blender fie cu mixerul de legume. Apoi se toarna treptat din zeama in care au fiert legumele pana obtii consistenta dorita. Se serveste cu smantana si patrunjel. Pofta buna!

 

Nota: Inspirata din Reader's Digest.

2 comentarii:

  1. Se potriveste de Minune!!!
    Portocala cu Morcovul.
    Prin aciditatea ei , intensiveazä Aroma Morcovului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ii da un gust putin dulce, nici prea-prea si nici foarte-foarte, numai potrivit. Eu o voi gati iarasi cu siguranta :).

    RăspundețiȘtergere