joi, 24 martie 2011

Chec rasturnat cu banane


Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).

Ingredientele pentru o forma de chec:
  1. 4 banane normale (sau 3 gigantice, cum s-au nimerit)
  2. 5 linguri de miere
  3. 75 gr unt moale
  4. 100 gr zahar alb fin
  5. 175 gr faina
  6. o lingurita praf de copt
  7. 1 ou
  8. esenta de vanilie
  9. 70 gr nuci pisate
Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.

Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.

Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.

Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!

Ulterior acestei postari, am primit o invitatie de la Mimmi (multumesc!), asa ca reteta se va regasi si ca raspuns la provocarea Dulcea Romanie din luna aprilie, alaturi de bagheta cu ovaz si miere.











4 comentarii:

  1. Arata bine checul! vreau si eu revista Good Food (nu ca as duce lipsa de idei) si sunt 2 exemplare la mama care asteapta sa fie trimise :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Au retete faine, frumos prezentate, o paginare aerisita.
    Cumpar destul de rar reviste insa cele culinare i le trimit bunicii sotului meu si inainte, le frunzaresc nitel. La randul ei, isi noteaza retete de la televizor si ma suna sa-mi spuna ce-a mai facut Jamie Oliver. Deci, sunt familiarizata cu trimisul de reviste/retete despre care spui :). E o indeletnicire familiala.

    RăspundețiȘtergere
  3. In ultimul timp poftesc la prajiturile cu banane.Checul tau m-a convins.N-are rost sa rezist!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum, parerea mea e ca oamenilor nu li se incurajeaza suficient viciile :).

    RăspundețiȘtergere