vineri, 11 martie 2011

Supa crema de conopida

 

Este de departe cea mai fina supa crema pe care am preparat-o.  Un pic dulce, cremoasa, coriandrul proaspat dandu-i un parfum aparte.. Eu nu m-am formalizat prea tare, insa cu un decor mai stilizat, este o crema care poate sa fie servita si la o masa mai speciala.

Pentru 4 portii:
  1. 450 gr conopida 
  2. 2 cartofi mici
  3. 1 ceapa mica
  4. 10 gr unt
  5. 2 linguri cu varf de smantana
  6. 250 ml lapte
  7. 400 ml supa de legume (sau 400 ml apa plus un cubulet Knorr)
  8. 2 linguri de ulei
  9. un cabanos sau un chorizo
  10. coriandru proaspat
Daca nu ai de-a gata supa de legume, incepi cu aceasta. Pui apa la fiert iar cand fierbe pui cubuletul cu gust de legume si mai lasi 5-10 min. Conopida o cureti, o speli si o rupi in buchetele mici sau poti folosi conopida congelata, gata portionata. Cartofii ii tai cubulete ca sa se patrunda repede.

In cele 2 linguri de ulei calesti putin ceapa taiata felii, apoi adaugi conopida, laptele, supa. Se fierbe totul primele minute la foc mai mare, apoi la foc mic, circa 20 min. Se paseaza cu mixerul vertical si se repune oala pe foc, adaugand si smantana. Amesteci si mai lasi 2 min.

Intr-o tigaie prajesti feliute de cabanos sau chorizo, coriandru il toci marunt si decorezi farfuriile. Se serveste calda. Pofta buna!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu