Am incercat sa combin intr-un fel mai colorat clasica friptura de porc, asortand-o cu morcovi in sos dulce. Bonus, pe langa fericita intalnire din farfurie a celor trei, a fost gata in numai cateva minute.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 4 cotlete de porc
- 500 gr morcovi (aprox. 4 morcovi mari)
- 2 portocale si jumatate
- 50 gr miere
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri busuioc
- sare, piper
Morcovii ii cureti, ii speli si ii tai rondele. In acelasi timp, pui pe foc 2 tigai. Intr-una pui cotletele de porc condimentate cu sare si piper la prajit iar in cealalta pui in 3 linguri de ulei morcovii. Morcovii ii calesti 3-4 min, apoi ii condimentezi si le pui jumate de pahar de apa. Ii lasi sa se fiarba la foc mic, cu capac, inca 10 min. Carnea o mai intorci din cand in cand sa nu se arda.
Tai portocalele, doua jumatati le pastrezi pentru a decora farzuriile iar restul le storci. Jumatate de suc se amesteca cu mierea si se toarna peste morcovi, apoi se mai lasa la fiert 5 min. Restul de suc se toarna peste friptura, impreuna cu busuiocul in ploaie. Atat morcovii cat si friptura trebuie sa fie gata in acelasi timp, in 20 de min. Se serveste cu cat sos doresti, cat e totul cald. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu