marți, 19 aprilie 2011

Branza ricotta la cuptor

 
Celor carora le place branza nesarata, fie ca aperitiv cu salata, fie intr-o combinatie de mancaruri usoare. Eu am pregatit-o cu fileuri de pangasius la cuptor si mix de salata.


Pentru 6 bucati:
  1. 250 gr branza ricotta
  2. 2-3 linguri de parmezan ras
  3. 1 ou batut usor
  4. busuioc proaspat tocat marunt sau busuioc uscat

Amesteci toate ingredientele mai putin busuiocul. Jumatate din cantitatea de busuioc o presari pe fundul unor forme de silicon (de muffins sau similare, eu am folosit o tava de silicon cu niste adancituri dreptunghiulare), imparti compozitia egal si torni in fiecare forma cam o lingura si jumatate din aceasta, apoi presari iar niste busuioc. Formele se pun intr-o tava cu apa pana la jumatea lor si tava se introduce in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru aprox. o ora, sau pana se rumenesc la suprafata bucatile de branza.
Branza o scoti din forme dupa minimum 10 min dupa ce ai scos-o din cuptor. Pofta buna!




 

Nota: Inspirata din Great Casual Food - The Australian Women's Weekly Cookbooks.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu