marți, 26 aprilie 2011

Drob cu ciuperci (vegetarian)


Pentru ca Pastele l-am petrecut in deplasare, am preparat cateva mancaruri care sa faca fata transportului pe o distanta mai mare. Astfel, am pregatit un tort cu ciocolata (care mi-a dat ceva emotii insa a ajuns cu bine), o pasca, o tarta cu spanac si acest drob vegetarian. Despre toate celelalte, in zilele viitoare.


Pentru o forma de cozonac:
  1. 1 kg de ciuperci
  2. 10 oua
  3. 2 legaturi de patrunjel
  4. 4 legaturi de marar
  5. 7 legaturi de ceapa verde
  6. piper, sare
  7. unt pentru calit
Ciupercile le cureti, le speli si le tai marunt. In final eu nu am folosit chiar un kilogram fiindca nu mi-a placut cum aratau coditele asa ca le-am aruncat.
Ceapa, mararul, patrunjelul, le tai pe toate marunt. Incingi cam o lingura de unt intr-o tigaie si calesti ciupercile plus jumatate din cantitatea de ceapa. Cand arata facute, le iei de pe foc si le amesteci cu restul de ceapa si verdeturi, condimentezi dupa gust. Opt oua din cele zece le bati ca pentru omleta si le adaugi in compozitie, amestecand bine, pentru a se omogeniza tot.
Pornesti cuptorul din timp, la 200 de grade.
Torni intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, iar deasupra torni celelalte doua oua batute,  care vor forma crusta. Bagi la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de min. Se serveste rece, pe un platou, alaturi de o branza proaspata, ridichi, ceapa verde si ce-ti mai pofteste inima.


2 comentarii:

  1. Foarte frumos drobul, si e o buna idee cand ai invitati vegetarieni! O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere