sâmbătă, 2 aprilie 2011

Supa crema de ciuperci


Initial am vrut sa prepar doar un sos de ciuperci, dar avand destula materie prima, am sfarsit prin a pregati o supa in toata regula pe care apoi am adaptat-o sa devina sos si am impuscat doi iepuri dintr-un foc :). Cand timpul - ori mai bine spus lipsa lui - conteaza, sunt destule mancaruri care se pot transforma pentru a servi mai multor scopuri.

Ingrediente:
  1. 500 gr ciuperci
  2. 300 gr telina
  3. o ceapa potrivita
  4. 3 linguri pline cu smantana
  5. 1 ou
  6. sare, piper
Ciupercile, ceapa si telina, se curata apoi ciupercile se taie in patru iar restul marunt. Ceapa si telina se calesc in putin unt, in oala de supa. Adaugi ciupercile, pui 600 ml de apa, condimente si lasi sa fiarba 15 min sau pana cand ciupercile sunt facute. Strecori, pastrand zeama alaturi. Adaugi smantana batuta cu ou si pasezi in blender ori cu mixerul vertical. Adaugi din zeama in care au fiert legumele pana ai consistenta dorita a supei, apoi mai lasi 2 min pe foc, amestecand continuu.. Servesti fierbinte, cu crutoane. Pofta buna!


Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

5 comentarii:

  1. Nu stiu daca la mine s-ar manca aceasta supa-crema , Dulcetico ... dar tre' s-o incerc .
    Unul dintre crutoane este inimioara ta pe care ne-o asezi pe tava , cu fiecare postare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sotul a mancat, personal sunt mai mofturoasa cu ciupercile. Dar am impartit-o pe din doua si am subtiat-o, apoi am folosit-o ca sos pentru un orez cu pui pe care-l voi publica curand, din cartea Principesei Margareta, de care am tot pomenit pentru ca sunt retete faine in ea si mi-a fost drag sa le experimentez :).

    Numele blogului, inimioare in supa, cam siropos si telenovelistic ce fac eu pe aici :)) .

    RăspundețiȘtergere
  3. arata frumos ! nu prea imi plac mie ciupercile, dar la tine supa-crema este chiar apetisanta!

    P.S: out of subject: ai reusit sa te loghezi pe bucataras? ca eu nu mai pot de vreo cateva zile, da cand avea pagina in lucru... (:

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci frumos, cum ii ziceam si Onestei, nu eu sunt mancatoarea de ciuperci a familiei :), le prepar si gust numai. Dar amestecate in alte mancaruri imi plac. Smantana in cazul asta face supa cremoasa, iar telina ii accentueaza aroma. Este pentru pasionatii de ciupercute :)

    Acum vreo ora m-am putut loga, i-au dat drumul site-ului, mai incearca. E drept ca ieri si alaltaieri nu a functionat.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere