luni, 9 mai 2011

Parfait de nougat


Reteta se regaseste in cartea Great Casual Food, plina de retete unele mai ademenitoare si mai usor de realizat decat altele. Asa cum scrie si pe prima pagina, retetele scot in evidenta "low-stress and no-fuss food" (mancare fara stres ori bataie de cap), transformandu-te intr-o gazda relaxata.


Zilele trecute am facut o forma de cozonac ( 28cm x 11cm) din acest parfait si ajunge pentru macar zece portii:
  1. 400 gr branza Ricotta
  2. 110 gr zahar fin
  3. 300 ml smantana pentru frisca
  4. 200 gr ciocolata amaruie
  5. 150 gr nougat cu alune
Ciocolata o topesti la bain-marie. Ricotta o amesteci cu zaharul, apoi adaugi frisca bine batuta la mixer. Adaugi ciocolata topita si nougat taiata bucatele si amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza compozitia.

Tava o tapetezi cu folie alimentara, torni compozitia, acoperi tot cu folie si lasi la congelator macar 4-5 ore. Inainte de a servi, scoti tava 10 min la temperatura camerei. Parfait-ul trebuie sa fie putin moale atunci cand il tai. Poti servi alaturi de zmeura sau alte fructe de padure, daca doresti. Pofta buna!

Un comentariu: