miercuri, 1 iunie 2011

Banane caramelizate


La multi ani copilului din tine :) ! Te servesc (virtual) cu o portie de banane caramelizate in loc de cadou :) .


Ingrediente pentru doua portii:
  1. 3 banane
  2. o lingurita de unt
  3. o lingurita esenta de rom
  4. 1 lingura miere
  5. zeama de la o portocala
  6. 3 linguri de frisca
  7. o mana de stafide 
Bananele decojite le tai rondele si le pui intr-o tigaie sa se rumeneasca in unt. Adaugi esenta de rom si sucul de portocala, mierea si mai lasi sa se inmoaie feliile de banane cateva secunde, miscand din cand in cand tigaia cat sa nu se lipeasca. Poti sa amesteci usor cu o o lingura de lemn, insa ai grija sa nu zdrobesti fructul. Asezi in farfurii alaturi de frisca peste care ai presarat stafide sau seminte de dovleac. Pofta buna!




Nota: Reteta inspirata din GoodFood.

Un comentariu: