luni, 22 august 2011

Fusilli cu ton


Pregatite in duplicat, doua zile la rand, argument suprem pentru cat de bune sunt. Le-am mancat pana la ultimul "carliont" de fusilli. In plus, sunt gata cat ai zice "ton" :) .


Ingrediente (foto 1) pentru 2 portii:
  1. 150 gr paste fusilli
  2. o conserva de ton
  3. 1-2 linguri ulei de masline
  4. o ceapa mica
  5. cativa catei de usturoi
  6. busuioc si rozmarin
Pastele se pun la fiert in 1.5 L apa cu sare cat timp e specificat pe ambalaj. Concomitent, se pune la calit in ulei ceapa taiata solzisori (foto 2). Adaugi mirodeniile dupa gust (in special busuioc in cazul meu :) ), cateii de usturoi intregi (foto 3), tonul scurs de ulei (foto 4) si lasi sa se intrepatrunda bine toate aromele. Cand e gata amestecul, scoti usturoiul.
Pastele le pui la scurs, apoi le rastorni in tigaie (cu focul oprit) si amesteci totul bine. Servesti repejor, ca sa nu se raceasca. Pofta buna!



4 comentarii:

  1. Nu am gatit pana acum paste cu ton,dar cred ca sunt grozave la cat de bine arata.O zi buna.P.S.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni care sa comenteze la mine daca le place ce vad sau nu.Multumesc mult.DiaMar bucataria galbena diamar99.blogspot.com.

    RăspundețiȘtergere
  2. DiaMar, multa bafta iti doresc cu blogul si la cat mai multe retete si vizitatori :) !

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tare tare.. desi nu ma dau in vant dupa paste! dar as putea sa mananc ton continuu ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. :) same here, nu-s o devoratoare de paste dar astea mi-au placut mult! si mi-au dat impuls sa mai incerc - "pofta vine mancand" :)

    RăspundețiȘtergere