luni, 3 octombrie 2011

Briose cu praz si ceapa verde


Mi se intampla uneori, din prea mult elan si pofta sa scriu niste liste de cumparaturi si meniuri nerealiste in raport cu timpul pe care il am la dispozitie. Asa se face ca, odata ajunsa in fata problemei, ma abat de la lista de preparate in incercarea de a salva cat mai multe dintre ingredientele perisabile. Ceapa si prazul se simteau dupa doua zile cam nebagate in seama si pareau ca isi dau curand duhul, asa ca am facut repejor niste briose "marca" Good Food. Am schimbat pe ici-colo cate un ingredient, dupa gust si au iesit niste briose foarte potrivite fie ca aperitiv, fie pe post de painici aromate.


Pentru 7 briose (mie nu mi-au iesit 9, asa cum era specificat in reteta) am folosit:
  1. o legatura de ceapa verde
  2. un fir de praz, numai tija alba
  3. 175 gr faina
  4. 50 ml lapte
  5. 100 ml ulei aromat cu rozmarin
  6. jumatate de plic de praf de copt
  7. jumatate de lingurita de nuscoara
  8. 1 ou
  9. 75 gr branza Chedar
  10. sare
  11. hartii speciale pentru briose
Ceapa si prazul se toaca cat mai fin, iar branza se rade marunt. Amesteci faina cu praful de copt, nucsoara si sarea. Adaugi apoi uleiul, laptele si oul batut cu o furculita. Am omogenizat totul amestecand cu o lingura. Adaugi verdeata si branza si continui sa amesteci. Vei obtine un aluat cleios dar care se dezlipeste de pe peretii bolului. Pui hartiile in formele de briose si torni la inceput cate o lingura de compozitie in fiecare forma. Ce iti ramane in plus repartizezi egal.

Din experienta cu briosele si cuptorul propriu, nu am urmat indicatiile de coacere din reteta. Retata sugereaza 160 de grade pret de 25 de minute pentru inceput, eu am preincalzit la 180 de grade, apoi am scazut la 170 de grade cand am bagat tava la cuptor si am tinut asa briosele vreo 40 de minute, pana au prins o culoare placuta si au trecut testul cu scobitoarea. Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Interesant! As gusta si eu una. O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te inteleg perfect cu lipsa de timp :)) si pe mine ma apuca elanul cateodata de parca ar fi vreo 30 de ore pe zi :)) Notam reteta ca am niste praz care lesina prin camara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen, fie-ti mila de bietul praz si gateste-l :) .
    Corina, te servesc virtual cu drag :).

    O seara frumoasa si voua!

    RăspundețiȘtergere