duminică, 6 noiembrie 2011

Oua coapte


Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un weekend calduros :) !


Pentru un  mic-dejun in doi:
  1. 2 oua
  2. 200 gr de smantana
  3. o legatura de patrunjel
  4. emmental ras
  5. sare, piper
  6. miezul unei felii de paine facuta in casa
  7. putin unt pentru uns formele
Pornesti cuptorul la 190 de grade. Speli patrunjelul, il toci marunt si il amesteci cu smantana. Ungi formele (din cele micute, de ceramica, pentru sufleuri) cu putin unt. Asezi un strat din bucatele de miez de paine, imparti egal intre cele doua vase amestecul de smantana si patrunjel, spargi usor cate un ou si presari pe langa galbenus emmentalul ras. Asezonezi si dai la cuptor pana cand doar galbenusul mai tremura doar un pic (la mine a durat 10 min, dar depinde foarte mult de cuptor si temperatura). Se servesc fierbinti.

* Poti pune si un strat de bacon putin prajit inainte, sau ceapa calita, sau ceapa verde in locul patrunjelului, te poti juca cu mai multe ingrediente si arome.

Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Minunat arata!!!Cred ca sunt tare delicioase!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase cu siguranta! O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. O papica tare, tare buna si delicioasa....
    Arata nemaipomenit de bine si e usor de facut.
    Felicitari !
    Te tzuc

    RăspundețiȘtergere