vineri, 17 august 2012

Povestea unui BBQ GoodFood


Totul a inceput cu cel mai plin cos de cumparaturi pe care l-am vazut vreodata, impins de trei mandre - Ioana, Oana si Alexandra, desirat in 3 m de  ingrediente pe banda unei case de marcat (si preschimbat o zi mai tarziu intr-un ospat in toata regula).



In ziua cu pricina, dis-de-dimineata, se iau din cui tunica, boneta si sortul si se ataca cu elan sacosele cu  ingrediente, retetarul, spatiul de lucru. Multumesti providentei ca exista o doamna Maria, o doamna Mariana si un domn Marius care nu te lasa sa iti prinzi degetele prin te miri ce aparate si te indruma in bucataria profesionala, apoi ca intr-un scenariu de Oscar multumesti parintilor, prietenilor si tuturor celor care te-au indrumat sa faci un curs de bucatar si te apuci de treaba. Ceva mai tarziu, ne oprim o clipa pentru poze si un scurt moment publicitar cu priza pe Facebook de aratat primul preparat gata - tortul cu ciocolata si caramel.


Dupa 8 ore de balet printre oale, cuptoare, tavi, boluri, blendere si roboti, meniul e gata! Guacamole, pasta de masline, crema de branza cu verdeturi, crema de ardei cu feta si nuci, grisine, hamburgeri, hotdogi, mici si frigarui de la Penes Curcanul, sosuri de toate felurile de la Heinz, "n" tipuri de salate, couscous-ul lui Mazi, dressinguri, porumb cu unt aromat, tarte cu lamaie, tarte cu fructe, banana bread, tort, cookies, crumble-ul Oanei.

Intre timp, in curte se asezau mesele, canapelele, cosurile de picnic, paturile. La Seratta e un loc in care chit ca nu planifici o nunta ori un botez, merita sa dai o fuga, cat sa stai o clipa sub nucul batran, sa te bucuri de verde.

Pe la ora 19, Mazi prezinta echipa si da startul oficial - sa-nceapa petrecerea!
Se aduc pe rand preparatele, se pun cartonasele explicative (stiai ca se numesc "călăreţi"? :-) ) si......


 ....nu se rateaza niciun cadru.


Actul II - momentul "Deserturi". Se asaza binisor tortul si se baga zambetul de "Doamne-ajuta sa fie la fel de bun cum mi-l amintesc!"


In primele minute nu se mananca decat cu privirea, din spatele cate unui aparat foto. O sedinta foto in toata puterea cuvantului, flash-uri peste flash-uri, dar gandul meu era intr-un loc precis!


Sa verific daca toate nuantele sunt la locul lor ...si sa-mi iau de-o grija! :-)


Mancam, bem, dansam, radem, ne facem noi prieteni si stam la taclale cu cei mai vechi, facem poze, poze, poze, multe poze!


Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa....



Credit foto - Cristina Ardelean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu