marți, 13 noiembrie 2012

Seminar de Food Photography


In special un food blogger (desi cred ca intuitiv - toti oamenii) stie ca dincolo de importanta gustului mancarii preparate, sta o fotografie reusita, o estetica menita sa te faca sa mananci inainte de toate cu privirea. Asa ca m-am bucurat sa aflu de organizarea acestui seminar si profit de ocazie sa iti impartasesc si tie pontul, in caz ca nu te simti prea sigur(a) pe abilitatile de fotografiere a mancarii sau vrei sa ti le imbunatatesti.

Cu Cristina am avut de multe ori placerea de a lucra. Pe langa faptul ca ne-am inteles din prima, amandoua fiind la fel de Gemeni :-) , am descoperit o persoana extrem de pasionata de ceea ce face, super ambitioasa si migaloasa - in sensul ala minunat in care nu se lasa pana ce lucrurile nu ies perfect. Tot ce iti mai ramane este sa te inscrii la cursul ei, ca apoi, cand te vei intoarce cu incantare, sa iti pot spune prieteneste - " I told you" :-) !

Cel mai bine despre acest proiect iti va spune chiar ea, in prezentarea de mai jos:


"Incepem acest articol cu o replica a unui personaj genial, fantastic, un bucatar desavarsit: “Atat stiu si eu: daca esti ceea ce mananci, atunci vreau sa mananc doar lucrurile bune!” – Remy . Va lasam sa ghiciti filmul J
Cam asa stau lucrurile si in fotografie. Daca esti ceea ce fotografiezi, daca te transpui in fiecare cadru, atunci cu siguranta vei vrea sa gasesti acele cadre... cele deosebite. Si daca ajungi pana acolo, cu siguranta vei stii sa tranformi orice lucru simplu intr-o imagine desavarsita.
Daca va doriti si vreti sa invatati sa imbinati cele doua aspecte, va invitam intr-o incursiune de arome, cadre si gusturi, toate combinate intr-un mod fantastic. Ceea ce veti  constata odata ajunsi in sala de curs a Centrului National Photographic este ca veti primi un intreg meniu de blitz-uri Speedlight, lumina naturala, intelegerea ei, detalii despre cum sa va alegeti settingul si recuzita (tacamuri, farfurii, fata de masa, masa in sine, amplasarea acestora elementele din fundal), discutii despre Food Styling si exercitii pentru a va ajuta sa invatati sa priviti.
Trainerul seminarului, Cris Ardelean a structurat cele 8 ore astfel incat sa petreceti o zi deosebita atat in incinta studioului CromaSpot cat si in Simbio Café, acolo unde se va petrece actiunea. Veti servi ceva de baut, veti fotografia mancarea delicioasa, o veti devora, evident, iar ulterior fotografiile vor fi vizualizate inapoi in studio, unde se vor imparti si feedback-urile de rigoare.
Programul seminarului este: 14 Decembrie 12.00 – 20.00
- 12.00 – 14.00: notiuni teoretice in studio (lumina, calitatile si caracteristicile subiectului, settingul, imaginea de ansamblu)
- 14.00 – 18.00: practica la Simbio Cafe (Centrul Istoric, Str. Selari 18) - vom fotografia un meniu special gatit pentru sedinta food. Fiecare participant va avea ocazia sa lucreze cu aparatura foto pusa la dispozitie pentru a asimila empiric notiunile dobandite.
- 18.00 – 20.00: feedback
As putea continua sa va vorbesc despre mancare, sa scriu pagini intregi de la istoria bobului de mazare pana la senzationalele retete ale marilor bucatari, insa va las pe voi sa va aranjati mousse-ul de ciocolata, painea prajita cu somon si capere, sau tartele cu capsuni si sa le transpuneti povestea intr-un cadru delicious.
Va asteptam cu drag! J

Mai multe detalii despre seminar gasiti aici. "




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu