sâmbătă, 6 octombrie 2012

Briose cu ravas


Sunt momente in viata in care pasii tai se indreapta pe alte poteci decat ai acelora cu care ai impartit pana atunci drumul, sunt clipe in care iti doresti sa iti ceri iertare sau sa iti declari iubirea si aprecierea. Cadouri, scrisori, sms-uri, mail-uri....dar ce ai zice de niste briose cu ravas? Un fel de fortune cookies gustoase si personale, cu biletele scrise de mana. Vei vedea pana si cei mici cat de incantati vor veni sa le citesti biletelul sau vor incerca sa iti descifreze scrisul, asa ca, sunt si o buna idee pentru a serba la scoala ziua copilului :-) !

Pentru 29 de briose am folosit:
  1. 600g de faina
  2. 300g de zahar
  3. 200g de unt
  4. 100ml ulei de floarea soarelui
  5. 2 pliculete praf de copt
  6. 2 galbenusuri
  7. 3 albusuri
  8. esenta de vanilie
  9. 250g de piure de mere (se gaseste la borcan in Lidl sau poti taia cubulete si cali chiar tu merele cu un strop de nectar de mere pana obtii un piure)
  10. 2 piersici mari
Untul il topesti la bain-marie si il pui intr-un bol impreuna cu uleiul, piureul de mere, galbenusurile, esenta. In alt bol amesteci faina, praful de copt, zaharul. Ingredientele "lichide" le torni peste cele "urcate" si amesteci bine cu o lingura. Separat, albusurile le bati spuma si le incorporezi in aluat. Amesteci bine, o sa fie un aluat destul de vartos, dar continua sa amesteci pana devine cremos. 

Preincalzesti cuptorul la 190 de grade. Asezi hartiile de briose in tava pentru briose si imparti compozitia in mod egal. Piersicile le tai cuburi mici si infigi in fiecare briosa cate 4 cubulete de piersica. Pui briosele la cuptor pentru aprox. 20 de minute (le verifici cu scobitoarea) iar apoi le lasi sa se raceasca pe un gratar. Cata vreme sunt calde inca, cu ajutorul unui bat de frigaruie le faci cate o gaura. Iti asterni gandurile pe 29 de hartiute, rulezi cat mai strans fiecare ravas si infigi cate unul in fiecare briosa atunci cand acestea s-au racit complet. Optional le poti pudra cu zahar pudra. Pofta buna :-) !

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu