miercuri, 12 decembrie 2012

Pui in bere la tava cu legume si miere




Cand drumurile-s troienite, dupa ce te-ai plimbat prin zapada si ai scos limba sa prinzi cativa fulgi (recunoaste ca inca mai faci asta si tu :p !) ajungi acasa si incingi bine cuptorul. Si pui cu pofta de toate-n tava, sa iasa mancarea gustoasa si indestulatoare cat sa iti iei de grija cinei pe urmatoarele doua zile :-). O "comfort food" pe cinste, potrivit de dulce/crocanta/frageda/moale.



In functie de tava si buget, iti calculezi si ingredientele, asa ca iti spun cu scop orientativ ce am folosit eu:

  1. pulpe superioare si pulpe inferioare de pui
  2. cativa morcovi
  3. cativa cartofi
  4. 1 ardei gras rosu
  5. 1 capatana de usturoi
  6. putin ulei
  7. bere
  8. miere
  9. cimbru, sare, piper

Asezi mai intai pulpele in tava, le stropesti cu ulei si le acoperi pe jumatate cu bere. Asezonezi cu sare, piper, cimbru. Cartofii, ardeiul si morcovii ii cureti si ii tai grosier, apoi presari bucatile peste pulpele de pui. Asezonezi iar. Usturoiul il desfaci in catei pe care ii strecori ici-colo. Pui totul la cuptor pana se rumeneste puiul, apoi il intorci pe partea celalta si mai amesteci putin in tava si, dupa caz, daca a scazut sosul prea tare, mai torni un pic de bere. Pe final, scoti tava din cuptor, ungi puiul si din loc in loc legumele cu  miere si mai lasi 10-15 minute la cuptor. Si nu-i nicio rusine sa inmoi coltul de paine in sosul din tava, cand nu te vede nimeni :-)) . Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu