miercuri, 11 mai 2016

Crackers cu seminte


Odata ce vezi cat de usor se pot prepara "crantanelele" in casa, vei gasi inutil sa mai cumperi de la magazin. Am incropit in graba aceasta reteta si a fost apreciata de intreaga familie, spre marea-mi bucurie :-) .


Pentru o tava de crackers am folosit:
- 40g mix de semite (am rasnit cate 3 lingurite din fiecare tip: susan, in, floarea-soarelui, dovleac; toate crude, neprajite si nesarate. *Data viitoare voi pune 50g pentru un gust si mai pronuntat)
- 200g faina alba 
- 30ml ulei de masline (se poate folosi si cel de floarea soarelui)
- 100-120ml de apa (turnata treptat, pana la obtinerea aluatului perfect)
- optional poti pune o lingurita mica de sare (eu nu am pus si au avut un gust mai dietetic)

Semintele le-am rasnit in blender, le-am pus peste faina, am adaugat uleiul iar apoi, pe masura ce framantam, turnam apa putin cate putin. Initial am masurat 120ml de apa, dar cred ca am folosit putin peste 100ml numai, cat a "inghitit" aluatul. Ideea este sa obtii un aluat care se ia perfect atat de pe maini cat si de pe peretii vasului.
Mixul de seminte
De la aluat si pana la pusul in cuptor

Am intins o foaie subtire de aluat intre doua coli de copt (in felul acesta nu am mai folosit faina pentru pudrarea spatiului de lucru), am decupat crackersii (nu uita sa ii intepi din loc in loc cu o furculita, am omis acest pas din graba si cativa s-au umflat si deformat usor) si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 35 de minute. Se mananca reci si se pot pastra cateva zile intr-o cutie inchisa etans. Pofta buna :-)!

2 comentarii:

  1. Sunt incantata de cum au iesit biscuitii urmarind aceasta reteta! eu am scapat mai mult ulei (floarea soarelul presat la rece) si am pus putina sare.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult si eu pentru feedback :-)! Ma bucur ca v-au fost pe plac si, ca o mica recomandare, cred ca v-ar putea placea si reteta de Crostini cu masline si cea de Crackers cu busuioc :-)

      Ștergere