Cu o textura foarte fina si aerata, aceste briose le puteti oferi copilasilor ca alternativa la Pasca traditionala. Pentru adulti - aruncati o privire la pasco-cheesecake-ul de acum cativa ani. Nici pasca, dar nici cheesecake, ceva bun, la mijlocul distantei dintre cele doua :-)
Pentru 8 trandafirasi am folosit:
- 4 galbenusuri mari
- 5 linguri rase de gris
- 120g smantana grasa
- 200g branza de vaci
- 100g de merisoare
Ingredientele |
Am amestecat toate ingredientele, le-am pus in forme si au luat directia cuptorului preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 35 de minute.
Inainte de a pune la cuptor |
Abia scoase din cuptor |
Le-am pus pe platou si le-am servit dupa ce s-au racit complet.
Pofta buna :-) !
Merisoarele din aceasta reteta ar putea fi inlocuite cu altceva? Gen un fruct proaspat taiat? Multumesc.
RăspundețiȘtergereS-ar putea inlocui, de pilda cu stafide...
ȘtergereCa fruct proaspat, insa, personal as incerca cu afine..
Fructul proaspat trebuie ales cu grija, sa nu fie zemos, deoarece textura aluatului este una usor umeda oricum. Toate cele bune!
Buna! In loc de branza dulce pot pune ricotta? Multumesc
RăspundețiȘtergereBuna, sigur !
ȘtergereBuna, știu ca voi aveți alergie la albuș, cele 4 gălbenușuri pot fi înlocuite cu 2 oua întregi? Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereSigur :-)
ȘtergereDar as inlocui cu 3 oua normale, dat fiind faptul ca in reteta am folosit 4 galbenusuri mari (avusesem niste oua de tara, mult mai mari decat cele din comert).