vineri, 6 mai 2016

Pasca fara aluat, pentru copii (si nu numai)


Cu o textura foarte fina si aerata, aceste briose le puteti oferi copilasilor ca alternativa la Pasca traditionala. Pentru adulti - aruncati o privire la pasco-cheesecake-ul de acum cativa ani. Nici pasca, dar nici cheesecake, ceva bun, la mijlocul distantei dintre cele doua :-) 




Pentru 8 trandafirasi am folosit:
- 4 galbenusuri mari
- 5 linguri rase de gris
- 120g smantana grasa
- 200g branza de vaci
- 100g de merisoare

Ingredientele


Am amestecat toate ingredientele, le-am pus in forme si au luat directia cuptorului preincalzit la 180 de grade, pentru aprox. 35 de minute.

Inainte de a pune la cuptor


Abia scoase din cuptor 

Le-am pus pe platou si le-am servit dupa ce s-au racit complet.



Pofta buna :-) !


6 comentarii:

  1. Merisoarele din aceasta reteta ar putea fi inlocuite cu altceva? Gen un fruct proaspat taiat? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar putea inlocui, de pilda cu stafide...
      Ca fruct proaspat, insa, personal as incerca cu afine..
      Fructul proaspat trebuie ales cu grija, sa nu fie zemos, deoarece textura aluatului este una usor umeda oricum. Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Buna! In loc de branza dulce pot pune ricotta? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, știu ca voi aveți alergie la albuș, cele 4 gălbenușuri pot fi înlocuite cu 2 oua întregi? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur :-)
      Dar as inlocui cu 3 oua normale, dat fiind faptul ca in reteta am folosit 4 galbenusuri mari (avusesem niste oua de tara, mult mai mari decat cele din comert).

      Ștergere