joi, 9 iunie 2016

Pachetele din aluat cu sfecla rosie



Uneori simt nevoia sa mai inovez putin si sa strecor cate un ingredient nou unui preparat "de baza". Desi aluatul crud are o culoare fabuloasa - fucsia, nici preparatul final nu-i mai prejos - un roz discret, care va atrage atentia prin ineditul sau, iar in felul acesta, poate si cei mici se vor arata interesati sa incerce noi combinatii de  compozitie. Fiindca acest aluat se poate umple cu branzeturi, legume, carne, dupa pofta si imaginatie.

Pentru 13 pachetele am folosit:
- 50g unt la temperatura camerei
-130g de sfecla fiarta si blenduita (cantarita dupa ce am fiert-o si scurs-o bine)
- 1 galbenus
- 200g de faina

*Nu recomand utilizarea formei ci prepararea pachetelelor "de mana"

Am amestecat toate ingredientele si am framantat putin pana ce am obtinut un aluat elastic, care se lua perfect de pe maini si de pe peretii bolului.


Am intins aluatul intre doua hartii de copt, am decupat pachetelele (nu va complicati ca mine, cu forme, decupati cu un pahar, puneți compozitia in mijloc si pliati, apoi "sigilati" marginile cu ajutorul unei furculite). Am umplut de aceasta data cu spanac, usturoi si cascaval, dar posibilitatile de umpluturi sunt nenumarate.
Optional, puteti presara susan sau ce alte seminte va plac.
Am dat pachtende la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute, pana ce s-au rumenit putin. Pofta buna :-)!

4 comentarii:

  1. Cum e facuta umplutura din spanac? Pot folosi sfecla coapta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate folosi si sfecla coapta. Umplutura este cu spanac tras in tigaie cu putin unt, lapte si usturoi; dar se poate face in orice alt fel va place :-)

      Ștergere
  2. Au iesit delicioase :) am umplut cu spanac, altele cu mascarpone si altele cu o crema (dovleac copt, ricotta si putina coaja de portocala).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut :-) ! Se preteaza pentru mai multe umpluturi si ai facut tare bine ca le-ai umplut diferit, pentru o mai mare varietate :-). Multumesc frumos de feedback!

      Ștergere